Språkreise til Málaga

Intensivkurs A1 og A2

Påmelding avsluttet

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og i samarbeid med Camins Active Adventures ønsker vi å invitere deg med på en uforglemmelig og innholdsrik reise til Málaga ☀️

Språkreiser er ikke lenger forbeholdt tenåringer. Stadig flere voksne og pensjonister ønsker å kombinere ferie med språkopplæring. Málaga er en perfekt destinasjon for dette da byen er mindre turistpreget enn sine nærliggende nabobyer langs Costa del Sol-kysten, men klimaet er like herlig! Byen er på størrelse med Oslo og er Spanias femte største by.

Spanskundervisningen er intensiv og består av totalt 45 timer hvor vi fokuserer på praktisk, hverdagsbruk av språket. I løpet av oppholdet blir vi godt kjent med byen og vi krydret det hele med innholdsrike opplevelser som setter prikken over i-en. Vi ønsker at det skal være gøy å lære spansk!

I helgen drar vi på dagstur til landsbyen kjent for sine hvite hus bygget inn under et fjelloverheng, Setenil de las Bodegas, og videre til vakre Ronda, en av Spanias eldste byer. Dette kan du glede deg til 🥰

 

5. – 18. november, 2023

Varighet: 14 dager

Pris fra Oslo: NOK 32.500,-

Påmelding avsluttet

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo – Málaga – Oslo 
 • Busstransport flyplass – hotell tur/retur
 • 13 netter på hotell 3* i delt dobbeltrom inkl. frokost
 • Frukt, vann, kaffe undervisningsdagene
 • 4 felles lunsj på restaurant
 • 1 felles middag
 • Intensiv spanskkurs 45 t.
 • Dagstur til Setenil de las Bodegas og Ronda
 • Omvisning og besøk hos vinprodusent
 • Flamenco-show 
 • Guidet rundtur i Málaga
 • Bodega og tapassmaking i Málaga
 • Reiseleder fra Camins

Pris inkluderer ikke

 • Øvrige måltider som ikke er beskrevet i program
 • Ekstra aktiviteter som reiselder foreslår under opplegget
 • Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
 • Tips/ drinks til lokale guider.

Utreise dag 1

Avreise Gardermoen eller Arlanda

Turen er inkludert flyreise fra Oslo Gardermoen. Reiseleder møter dere på flyplassen i Málaga og bussturen til hotellet tar ca. 20 min. I 13 dager skal vi bo på hotell Soho Boutique Urban 3* som ligger sentralt til i bydelen Soho. Herfra er det bare noen minutters gåavstand til handlegater, restauranter, katedralen, havnen og andre interessante severdigheter. Stranden Malagueta ligger ca. et kvarter spasertur unna.

Vi kommer frem til Málaga midt på dagen. På ettermiddagen møtes vi til velkomstdrink og felles, sen velkomstlunsj. 

Dag 1 ( – / Lunsj / – )

Spanskundervisningen

I år utvider vi spanskundervisningen fra 3 timer til 4,5 timer hver dag. Undervisningen er fra 08:30 til 11:00, samt fra kl. 12:00 til kl. 14:00 hver dag, fra mandag til fredag, begge ukene. Hotellet ligger bare 350 meter fra undervisningslokalet.

Vi har stort fokus på at spanskopplæring skal være gøy, uten timevis av pugging av gloser og tørr grammatikk. Det blir grupper på maks 10 personer. Dere får noen fantastiske lærere som virkelig gir av seg selv for å lære dere språket og samtidig få et innblikk i spansk kultur. Vi vil legge vekt på hverdagsbruk av språket og oppfordre dere til å praktisere litt her og der utenom klasseromsundervisningen. Vi deler dere opp etter nivå og ønsker derfor litt informasjon i påmeldingsfeltet om nåværende kunnskap innen spansk. Etter påmelding vil vi sende ut et kartleggingsskjema, slik at vi lettest mulig kan plassere dere i rett gruppe. Ønsker vi mer informasjon vil vår språklærer Juan ta en liten samtale med dere på nett. Undervisningen passer perfekt for de som har tatt kurset Spansk Uno og/ eller Spansk Dos gjennom Colibri Academy, eller for andre nybegynnere i spansk på A1 og A2 nivå. Alt undervisningsmateriell får dere tildelt.

Et opphold fullt av sosiale og kjekke aktiviteter:

Guidet tur i Málaga

Málaga er en av Middelhavets eldste byer og dens historie er sterkt preget av tilstedeværelsen av ulike kulturer opp gjennom tidene. Dette har satt sine spor i arkitekturen og tradisjonene vi finner i byen. Det finnes ingen bedre måte å bli godt kjent med en by sin historie på, enn å bli med på en vandretur i gatene med vår lokale guide.

Vi skal blant annet besøke den mauriske festningen Alcazaba og det romerske teateret – et av de få stedene i verden hvor romersk arkitektur fra det 1. århundre er blandet med en arabisk festning fra det 11. århundre. Vi skal sefølgelig også besøke katedralen, som på folkemunne blir kalt for la Manquita.

Vi avslutter dagen med felles middag på restaurant.

Besøk hos lokal vinprodusent

Ca. 30 minutter fra Málaga, i landsbyen Moclinejo gater, ligger en liten tradisjonell vinprodusent som er blant Málagas eldste. Vingården blir i dag drevet av tredje og fjerde generasjon av Muñoz-familien som produserer høykvalitetsviner med respekt for tradisjoner.

For å lære om prosessene i denne familiedrevne bedriften blir vi med på en omvisning. Vi skal besøke vinrankene som ligger i bratte skråninger hvor det brukes muldyr i arbeidet i det karrige terrenget. Videre skal vi få en innføring i produksjonsprosessen, samt besøke det lille historiske museet som finnes på plassen. Til slutt skal vi selvfølgelig få prøvesmake noen av bedriftens mest populære viner.

Flamenco-forestilling

Vi i Camins bare elsker flamenco og får ikke nok av disse fantastiske forestillingene fulle av lidenskap og dramatikk. Den andalusiske dansen er blitt kalt en immateriell kulturarv av UNESCO og er kjent som Spanias mest berømte kunstform. Tekstene er folkelig visdom og poesi preget av mye romantikk og nostalgi og vi blir alltid like fasinert over måten danser, sanger og gitarist improviserer sammen..

Når vi først er i Málaga, er det verdt å få med seg denne fantastiske forestillingen. Vi skal få oppleve autentisk flamenco på høyt nivå, en herlig blanding av gitar, sang, og heftig dans. 

Bodega, marked og tapassmaking

På denne rundturen skal vi bli kjent med de mest uvanlige og tradisjonelle stedene i det historiske sentrum av Malaga. Vi skal innom Atarazana markedet og smake på et utvalg av typiske retter fra området.

Vi skal videre til bodegaen til den eldste vingården i Malaga som ble grunnlagt i 1840. Her får vi smake gode, tradisjonelle viner.

Vi skal også lære hvordan du kan skille hva som er en god Serrano og iberisk skinke.

Dagstur til Setenil de Bodegas og Ronda

I helgen drar vi på dagstur til den pittoreske og svært så fasinerende landsbyen Setenil de las Bodegas. En spesiell, liten by som må oppleves.

Ved første øyenkast ser landsbyen ut som en hvilken som helst landsby blant regionens pueblos blancos eller hvite landsbyer. Ved et nærmere besøk derimot vil en se at byen er bygget rundt en dal gravd ut av elven Trejo hvor flere av husene er bygd inn under fjelloverheng. Kun den hvitmalte fasaden kommer til syne. Vi tar oss tid til å valse litt rundt i de sjarmerende gatene og lar oss bli fasinert av denne lille landsbyen som må være Andalucias mest spesielle.

Etter besøket i Setenil de las Bodegas drar vi videre til Ronda, en kjøretur på ca. 30 minutter. Ronda er en fantastisk flott by som en bare må få med seg. Selve byen ligger på to klippehalvdeler med den flotte bruen Puente Nuevo mellom. Rondas mektige landemerke knytter sammen den gamle mauriske delen av byen og den mer moderne delen av byen på andre siden av kløften. Fra selve bruen, som det tok 42 år å bygge, får vi en nydelig utsikt over el Tajo-juvet.

Ronda er en av Spanias mest berømte hvite byer og er full av historie. Med smale og sjarmerende smug, storslagen utsikt og berømt arkitektur. Vår lokale guide tar oss med på en spennende rundtur i byen. 

Vi spiser en herlig lunsj sammen og tar oss tid til å valse rundt i gatene, kanskje handle litt eller bare sette oss på en kafé. 

På ettermiddagen går turen tilbake til Málaga.

 

Hjemreise dag 14

Avreise fra Malaga

På formiddagen i dag får vi tid til å slappe av litt, gjøre noen siste ærend, eller et siste besøk på kafé for denne gang før vi drar til flyplassen kl. 13:00 for hjemreise. Flyet går direkte fra Malaga på ettermiddagen.

( – / – / –  )

Dag for dag program med aktiviteter for hver dag settes opp nærmere avreise.

Programmet er preliminært, og endringer kan forekomme.

Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Flyavgang 

Vi reiser med Norwegian til følgende tider:

Utreise Gardermoen: 5. november 2023 kl. 07:00, ankomst Málaga  kl. 11:15

Hjemreise 18. november 2023 kl. 16:00, ankomst Gardermoen  kl.20:10

Dersom noen ønsker å bestille flybillett selv trekker vi fra kr. 3.700,-  for billetten.

Bagasje

Inkludert 23 kg innsjekket bagasje, og 10 kg håndbagasje, samt liten bag/ veske som får plass under setet foran.

 

Pris

Fra kr. 32.500, –

Depositum på kr. 6.000,-  blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

 

  Maks antall deltakere: 25

  Minimum antall deltakere: 15

  Påmeldingsfrist: 20. juni

   

  Dagsprogram

  Nærmere avreise for deltakerne et mer detaljert reiseprogram inkludert dag for dag oversikt. Uforutsette hendelser hos våre samarbeidspartnere kan gjøre at vi må endre rekkefølgen i programmet eller tilby alternativ utflukt/ aktivitet.

   

  Reiseleder

  Reiseleders ansvar er å gi deltakerne en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet, samt være tilgjengelig for spørsmål ol.

  Reiseleder på denne turen: Joan Colomer

   

  Overnatting

  På denne turen skal vi bo sentralt til på hotell Soho Boutique Urban 3*.  Prisen er inkludert del i tomannsrom. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele rom med. Dersom dette ikke blir spesifisert, plasserer vi to og to sammen av samme kjønn. Dersom du ønsker å bo alene er dette mulig mot et tillegg i pris på kr 5.600. Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med, blir vi nødt til å legge til enkeltromstillegget.

   

  Forsikring og pass

  Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring.  Vi anbefaler også alle til å sjekke om forsikringen inkluderer avbestillingsforsikring.

  Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet.

  Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandling ved sykdom på lik linje som innbyggerne i landet.

   

  Reisedokumenter

  Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunkter, o.l. for de forskjellige aktivitetene.

   

  Forbehold

  Prisen er basert på min. 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen eller kansellere reisen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 45 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. (Eurokurs pr. 3.4.23: 11,2 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, aktiviteter, restaurantbesøk, transport, reiseleder o.l.

   

  Bestilling og betaling

  Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en e-post som bekreftelse på dette. Dersom vi ser at ditt valg i påmeldingskjemaet har blitt utsolgt eller reisen er fullbooket, vil du få en beskjed om dette på e-post. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr. 6.000,-  som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

   

  Avbestillingsregler

  Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

  Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

  Depositumet brukes til å reservere fly og hotell som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

  Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller dersom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

  Ved avbestilling som følge av UDs reiseråd tilbakebetales beløpet minus et administrasjonsgebyr på kr. 395,- pr. pers.

   

  Koronainformasjon

  Reisende fra Norge må ikke lenger vise koronasertifikat eller fylle ut et elektronisk helseskjema før avreise til Spania.
  Det er påbud om bruk av munnbind på sykehus, hos lege og på apotek. Vi anbefaler å ha et munnbind i lommen/vesken for å ha dette tilgjengelig dersom behov.

  Reisegarantifondet

  Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs.

  Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.